Jobban van a karddal leszúrt fiú

Vágólapra másolva!
Stabil az állapota annak a 15 éves fiúnak, akit karddal szúrtak le a hétvégén a fővárosban. Az elkövetőket keresik, a nyomravezetőnek félmilliót fizet a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Stabil az állapota annak a 15 éves fiúnak, akit a hétvégén karddal szúrtak meg Budapesten - közölte szerdán Nyulasi Tibor, a Szent János Kórház intenzív osztályának főorvosa. A 15 éves roma fiút vasárnap délután egy hatfős társaság egyik tagja szúrta meg karddal a Moszkva tér közelében egy várakozó autóbuszon.

A támadó társaival együtt gyalog elmenekült a helyszínről, a fiút életveszélyes sérüléssel szállították kórházba. Budapest rendőr-főkapitánya félmillió forintot ajánlott fel annak, aki olyan adatokkal rendelkezik, ami segíthet az elkövető azonosításában.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke kedden látogatást tett a fiú szüleinél, és felajánlotta a szervezet segítségét. Kolompár elmondta: "áldatlan állapotnak tartom azt, hogy bárki ma Magyarországon karddal mászkálhat az utcán és bárkit leszúrhat úgy, hogy senki nem avatkozik bele, senki nem szól semmit, senki nem akar fölismerni senkit".