Fidesz-KDNP-s nyertes Sopronban

Vágólapra másolva!
A Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőjelöltje nyerte meg az időközi országgyűlési képviselőválasztás második fordulóját Sopronban. Firtl Mátyás a szavazatok 71,77 százalékát nyerte el. Csák Ferenc, az MSZP jelöltje 17,7 százalékkal a második helyre került.
Vágólapra másolva!

Firtl Mátyás, a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőjelöltje nyerte meg az időközi országgyűlési képviselőválasztás második fordulóját Sopronban vasárnap - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei területi választási iroda vezetője. Kovács Béla tájékoztatása szerint a vasárnapi választás érvényes volt, mivel a választásra jogosultak 26,63 százaléka vett részt a szavazáson.

A szavazók az európai parlamenti választások következtében a magyar parlamentben megüresedett egyéni képviselői hely betöltéséről döntöttek. Firtl tervezi a lobbitevékenység folytatását a parlamentben Sopron és környéke érdekében. A megoldásra váró feladatok közé sorolta a Sopron belvárosi rekonstrukciót, az észak-nyugati elkerülő út megépítését a Fertőrákosi Barlangszínház és a Tertő-parti vízitelep felújítását. A politikus vasárnap este elmondta: a kis- és középvállalkozások eredményes működését elősegítő projekteket akarja felkarolni.

A vonatkozó törvény szerint a választás a második fordulóban akkor érvényes, ha a választásra jogosult polgárok több mint 25 százaléka szavaz. A törvény szerint a jelöltek közül az a választás győztese, aki a legtöbb szavazatot kapja. A választásra jogosult állampolgárok 7 jelöltre adhatták le voksukat. Firtl Mátyás a szavazatok 71,77 százalékát nyerte el. Csák Ferenc, az MSZP jelöltje 17,7 százalékkal a második helyre került. Nagy Tamás, az MDF jelöltje 3,87 százalékot kapott. A választókerületben április 24-én tartott időközi országgyűlési választás első fordulója az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt.