A kendermagosoktól vár ötleteket az SZDSZ

Vágólapra másolva!
Az SZDSZ - Új Generáció elfogadhatatlannak tartja, hogy jelenleg akár egyetlen füves cigaretta birtoklásának is büntetőjogi következményei lehetnek - mondta a szervezet elnöke, Csőzik László, aki ezért a Kendermag Egyesület vasárnapi rendezvényén szórólapon ismerteti meg a jelenlévőkkel a liberális párt dekriminalizációt célzó törvényjavaslatát. A jelenlevőket arra kérik, hogy írják meg javaslataikat a képviselőiknek.
Vágólapra másolva!

"Mi, fiatal liberálisok a társadalmat megvédeni, és nem megbüntetni akarjuk. Ideje belátnunk, hogy nem a büntető törvénykönyv fegyverarzenáljával kell a szenvedélybetegekre és az alkalmi drogozókra lecsapni, a fogyasztókat büntetéssel fenyegetni, hanem a korábbiaknál jóval hatékonyabb és átfogóbb megelőző, felvilágosító és kezelő programokkal kell segíteni a magyar fiatalokon" - hangsúlyozta Csőzik László, aki hozzátette: nem szabad fenntartani az olyan büntetőjogi szabályozást, amely több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt. Új törvény kell - nem a liberalizáció, hanem a dekriminalizáció a céljuk - hangsúlyozta.

Mint mondta, felhívásukban, amely "A tiltó drogpolitika ideje lejárt" címet viseli arra kérik mindazokat, akik részt vesznek a megmozduláson, hogy írják meg álláspontjukat képviselőiknek, és hívják fel figyelmüket az SZDSZ törvényjavaslatára. A képviselők elérhetőségei a www.szdsz.hu oldalon is megtalálhatók - tette hozzá.

Az ifjúsági szervezet elnöke közölte: a szabad demokraták drogfogyasztást dekriminalizáló törvényjavaslata alapján a fogyasztót nem büntetnék, így nem lennének börtönnel fenyegetve olyan tettükért, amellyel csak maguknak ártottak. Ugyanakkor a Btk-t módosító javaslat nem érintené a droggal kereskedőkre vonatkozó szigorú büntetőjogi fenyegetettséget, a liberálisok szerint ebben a jelenlegi szabályozást kell fenntartani.

Csőzik László elmondta: életszerűnek, ésszerűnek és emberségesnek tartják a szabad demokraták javaslatát. Az SZDSZ azért állt elő javaslatával, mert szerintük a kormány késlekedett az új drogszabályozás megalkotásával, noha az Alkotmánybíróság decemberi döntésében május 31-ig adott erre időt.