Háromszor lehet érettségizni egy évben

Vágólapra másolva!
Akár három vizsgaidőszakban is lehet majd érettségit tenni a következő tanévben. Jövőre ugyanis új időpontban, február-márciusban is lehetőségük lesz a diákoknak meghatározott vizsgafajtákból érettségizni. Eddig ősszel és tavasszal szerveztek érettségi vizsgákat.
Vágólapra másolva!

Pósfai Péter, az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont vezetője elmondta: minden tárgyból lehet majd vizsgát tenni, emelt és középszinten egyaránt. Ugyanakkor a hét vizsgatípusból csak ötfajta tehető le február-márciusban. Így a középiskolai tanulmányokat lezáró és előrehozott vizsgát nem tehetnek a diákok - közölte. Lehet ugyanakkor ismétlő, kiegészítő vagy szintemelő érettségit tenni.

Ebben a vizsgaidőszakban elsősorban azokat a diákokat várják, akiknek már van érettségijük, de a felvételi miatt valamilyen tárgyból vizsgázniuk kell. A vizsgák a középiskolai oktatást nem zavarják, azokat az OKÉV által szervezett helyszíneken tartják.

Sipos János közoktatási helyettes államtitkár elmondta: a következő tanév rendje szerint az alapkészségek meglétét vizsgáló mérést tartanak negyedik, hatodik, nyolcadik és tizedik osztályokban valamennyi tanulóra kiterjedően, és alapozó méréseket szerveznek a kétnyelvű és anyanyelvű nemzetiségi iskolák negyedik évfolyamán.