Felszámolja hajózási kft.-jét a BKV

Vágólapra másolva!
Felszámolja hajózási kft.-jét a BKV; a vállalat 50 millió forintos kikiáltási áron vevőt keres a Carolina luxusjachtra, amit korábban többször is bérbe vett reprezentációs célra a főpolgármesteri hivatal.
Vágólapra másolva!

Aba Botond, a BKV vezérigazgatója kedden beszámolt róla, hogy a kft. megszüntetésének keretében elsőként a 15 éves jachtot adják el, bár a jármű bérbeadása jelenleg jó bevételi forrás a cég számára. A vezérigazgató közölte: azért a hajótól válnak meg elsőként, mivel nemrég városházi ellenzéki politikusok bírálták a céget a jacht miatt, illetve azért, mert azt a főpolgármester is használta. A városháza korábbi tájékoztatása szerint Demszky Gábor magas rangú külföldi vendégeinek, például a New York-i kormányzónak is hajózás közben mutatta be Budapestet.

Aba Botond elmondta azt is, hogy a kikiáltási ár azért 50 millió forint, mivel az ellenzéki fővárosi képviselők, köztük Kupper András (Fidesz) úgy vélték, hogy ennyit ér ez a hajó. A vezérigazgató megjegyezte, hogy a három hét múlva várható aukción lefelé is lehet majd licitálni. A minimum árról egyelőre még nem döntöttek - tette hozzá.