Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Állítólag előírják a büntetések számát az ellenőröknek

Vágólapra másolva!
A Népszabadság birtokába jutott munkaköri leírás szerint a BKV ellenőreinek nem mindegy, hogy hány embert büntetnek meg, ugyanis előírták számukra a teljesítményminimumot. A BKV tagadja, hogy létezik ilyen előírás.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság birtokába jutott BKV ellenőri munkaköri leírás rendelkezik többek között arról, hogy az ellenőröknek milyen ruhát kell hordaniuk, hogyan kell beszélniük az utasokkal, sőt arra is kitér, hogy rendszeresen kell tisztálkodniuk. A munkaköri leírás szerint az ellenőröknek udvariasan, az utast megszégyenítő megjegyzéseket mellőzve kell dolgozniuk. Az utasokkal nem kezdeményezhetnek dulakodást, verekedést. Arról nincs szó, hogy visszaüthetnek-e.

A munkaköri leírás szerint az ellenőrt a "pótdíjbevétel alakulása" szerint is értékelik. A BKV illetékesei ugyanakkor mindig tagadták, hogy elő lenne írva az ellenőrök számára valamilyen teljesítményminimum. A Népszabadság érdeklődésére most azt közölték, hogy nincs ilyen minimum az ellenőrök számára. Ezzel szemben a lap birtokába került, 2002 februárjában keltezett munkaköri leírásuk szerint a "felszínen éves realizált esemény 600 db/év, metróban 1200 db/év minimális követelmény". Ez a norma azóta változott, és egységes a föld felett és alatt dolgozók számára. Ha valaki nem teljesíti a minimumot, akkor felettese felszólítja, hogy legalább az átlagot közelítse meg - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről