Az MSZP-nek van új javaslata az államfőjelölésről

Vágólapra másolva!
Az MSZP országos elnökségének van javaslata a köztársaságielnök-jelöléssel kapcsolatban, de azt előbb a párt szombaton ülésező választmányával ismerteti - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője az elnökség kibővített ülése után pénteken késő este újságíróknak.
Vágólapra másolva!

Az MSZP elnöksége javaslatot fog beterjeszteni a párt választmányának, ami akkor válik közös javaslattá, ha a választmány elfogadja - közölte a tömören nyilatkozó szóvivő. Arra a kérdésre válaszolva, hogy javaslatuk egy név-e, a szóvivő azt mondta: "nem, szó sincs róla".

Nyakó István elmondta: a választmány ülését előkészítő elnökségi ülésen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, valamint a párt frakciójának és választmányának vezetése. Hozzátette: a szombati ülésen azt kívánják elérni, hogy az elnökség és a választmány közös javaslatot fogalmazzon meg a jövő héten, április 15-én ülésező kongresszusnak.

Az MSZP alapszabálya szerint a párt legfelső döntéshozó szerve, a kongresszus a pártelnökség és a választmány közös ajánlása alapján dönt a köztársaságielnök-jelöltről.