Elhagyja Gyurcsányt politikai főtanácsadója

Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról Braun Róbert, a miniszterelnök politikai főtanácsadója. Braun távozásának okát nem kívánta részletezni, László Boglár kormányszóvivő szerint személyes okok miatt szakít Gyurcsány Ferenccel.
Vágólapra másolva!

Felmentését kérte Braun Róbert, a miniszterelnök politikai főtanácsadója. Braun Róbert elmondta, hogy személyes okok miatt kérte a felmentését, részleteket azonban nem kívánt közölni. László Boglár kormányszóvivő elmondta, hogy Braun Róbert kedden kérte felmentését, távozási szándékát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta. Távozásának semmilyen szakmai oka nincsen, a főtanácsadó kérésének kizárólag személyes indokai vannak - jelentette ki a kormányszóvivő. Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy Braun Róbertnek főtanácsadói besorolása után nem jár végkielégítés.

Braun Róbertet 2003. február 1-jei hatállyal, Medgyessy Péter miniszterelnöksége idején nevezték ki helyettes államtitkárnak. Korábban az Index igazgatója és az SZDSZ kabinetfőnöke volt. A Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkári posztjáról 2004 májusában mondott le, akkori lapértesülések szerint távozásának oka az volt, hogy "Medgyessy Péter miniszterelnök környezetéből rengeteg támadás érte". Medgyessy Péter lemondását követően Braun Róbert 2004 októberében kapta meg az új kormányfőtől, Gyurcsány Ferenctől a főtanácsadói megbízatást.