Új polgármestert választanak Gilvánfán

Vágólapra másolva!
A Baranya megyei Gilvánfán időközi polgármesteri választásokat tartanak. A választást azért kellett kiírni, mert a korábbi polgármesterről, Orsós Jánosról bebizonyosodott, hogy beosztásával visszaélve sikkasztott.
Vágólapra másolva!

Gilvánfán vasárnap időközi választásokat tartanak. A polgármesteri székért Palkó László szabad demokrata és Ignácz Csaba független jelölt verseng, akikre a 405 lelket számláló falu 217 választópolgára adhatja le voksát. A választói részvételtől függetlenül az a jelölt győz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja.

A választásra azért követően kerül sor, mert januárban megszűnt a korábbi polgármester, Orsós János tisztsége. Orsósról a helyi választási bizottság megállapította, hogy hivatalával összefüggő bűncselekményt követett el. A grémium a hivatalos dokumentumok átvizsgálását követően úgy ítélte meg, hogy a bíróság által 2004. első felében csődbüntett és sikkasztás miatt is felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Orsós János a sikkasztást beosztásával visszaélve valósította meg.

Orsós Jánost egyebek mellett azért vonták felelősségre, mert korábban saját céljaira használt fel egy, a helyi cigány kisebbségi önkormányzatnak érkezett, 400 ezer forintos normatív támogatást.