Tíz és fél évet kapott a városházi gyilkos

Vágólapra másolva!
Tíz és fél éves szabadságvesztésre ítélték első fokon T. Györgyöt, aki megölte főbérlőjét a Főpolgármesteri Hivatal alagsorában. A férfi elnézést kért Demszky Gábor főpolgármestertől az őt ért kellemetlenségek miatt.
Vágólapra másolva!

A vád szerint a férfi 2002 novemberében csempéket lopni ment főbérlőjével a Főpolgármesteri Hivatal alagsorába, ahol azonban a két férfi összeveszett, és a román állampolgárságú T. György egy deszkalappal többször fejbe verte, egy késsel pedig hátba szúrta főbérlőjét, aki a helyszínen életét vesztette. A bántalmazás során a rendőrség szerint több mint hatvan darabba tört az áldozat koponyacsontja. A vádlott ezt követően áldozata holttestét a pincében eldugott helyen lévő WC-helyiségbe rejtette. A férfi mumifikálódott holttestét 2003. július 29-én találták meg.

A férfi csütörtökön az utolsó szó jogán azt mondta, átérzi cselekedete súlyosságát, és vállalja következményeit. Mint mondta, hibát követett el, amikor nem jelentette a bűntényt, és megkönnyebbült, amikor a rendőrség kiderítette az ügyet. "Elnézést kérek Demszky úrtól a kellemetlenségekért, amik őt érték, mivel a sajtó mindenféle sületlenséget írt erről, és politikai támadásnak állították be a dolgot, miközben ennek semmi köze az ő munkájához" - tette hozzá a férfi az utolsó szó jogán.

A férfit első fokon tíz és fél év szabadságvesztésre ítélték.