Vágólapra másolva!
Hat ember fagyott meg a nagy hidegben; Borsod megyében három, Szolnok megyében kettő, Szabolcsban egy ember halt meg a hétvégén illetve hétfőn.
Vágólapra másolva!

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Novajidrányban egy 78 éves, Miskolcon egy 53 éves, míg Göncruszkán egy szintén 53 éves férfi halálát okozta kihűlés, valamennyien egyedül éltek, és egyikük sem volt hajléktalan - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, aki emlékeztetett arra, hogy az idei télen, egészen pontosan 2004. október 14-től huszonnégy ember halt meg a megyében a nagy hideg miatt, míg tavaly 17 ember halálát okozta kihűlés.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy 52 éves munkanélküli férfi halt meg kihűlés miatt Újszászon; Abádszalókon pedig egy 61 éves férfira közterületén, földön fekve, kihűlt állapotban találtak rá hétfőn a helybeliek. A férfi a kórházba szállítás közben meghalt. Egy hét alatt öten haltak meg a megyében a fagy miatt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A Szabolcs megyei Geszteréden egy megfagyott férfi holttestét házának udvarán találták meg - mondta Fülöp Gergely.

A szakértők bevonásával folytatott eddigi vizsgálat adatai alapján feltételezhető, hogy az 56 éves férfi a portáján hétvégén rosszul lett, elesett, s a teste kihűlt a nagy hidegben - tette hozzá.

A nyírségi rendőr-főkapitányság adatai szerint az idei télen eddig öten szenvedtek fagyhalált Szabolcsban.