Már alakulnak az MSZP-s körök

Vágólapra másolva!
Szombaton két társaság is alakult a Sikeres Magyarországért Mozgalom keretében. A Hiller István MSZP-elnök által pénteken közzétett felhívásra megalakult a Sikeres Szigethalomért Társaság és Sikeres Pesterzsébetért Társaság.
Vágólapra másolva!

Varju László, az MSZP országgyűlési frakciójának helyettes vezetője közölte, a Sikeres Szigethalomért Társaság célja, hogy a helyi ügyekben szereplő vállalkozók, az önkormányzatok és civil szervezetek bekapcsolódhassanak a település és kistérsége fejlesztésébe. A frakcióvezető-helyettes, aki maga is alapítója a Sikeres Szigethalomért Társaságnak, közölte: azért munkálkodnak, hogy kistérségük fejlesztési stratégiája megújuljon. Hozzátette: a kistérség 10-12 települése érintett a fejlesztésben.

Pesterzsébeten ugyancsak alakult egy hasonló társaság, Sikeres Pesterzsébetért Társaság néven. Szászné Pátkai Györgyi, a kerületi önkormányzat sajtófelelőse szerint "Pesterzsébet a mozgalomhoz való csatlakozástól is reméli, hogy az eddigi fejlesztési elképzelések ne csak álmok maradjanak, hanem meg is valósulhassanak". Mint írta, a fejlesztési program kidolgozását a jövő héten kezdik meg, ehhez civil szervezetek jelentkezését várják.

Hiller István pénteken jelentette be, hogy az MSZP mozgalmat indít a sikeres Magyarországért. A Sikeres Magyarországért Mozgalom keretében létrejövő társaságoknak az lenne a feladatuk, hogy tervezzék meg, méretüknek, lakosságszámuknak megfelelően azokat a beruházásokat, amelyek a következő 10-15 évben a második Nemzeti Fejlesztési Terv keretében megvalósulhatnak az adott településen.