Február 3-án találkoznak Gyurcsánnyal a pártvezetők

Vágólapra másolva!
Február 3-ára hívta össze a parlamenti pártok vezetőit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hogy tárgyaljanak a második Nemzeti Fejlesztési Terv célkitűzéseiről. Ez a kormányfő keddi rádióinterjújában hangzott el.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök február 3-ára hívta össze a négy parlamenti párt elnökét arra a találkozóra, melyen várhatóan a második Nemzeti Fejlesztési Terv célkitűzéseiről esik majd szó. Gyurcsány Ferenc a Magyar Rádiónak adott - hétfőn felvett - kedden sugárázott interjújában közölte: levelet írt a pártelnököknek és abban február 3-a reggel 8 órát jelölte meg a találkozó időpontjának. A kormányfő korábban már levélben kért tájékoztatást a megbeszélés lehetséges időpontjáról.

Mint közölte, erősíteni kívánja a pártvezetőkkel a bizalmat. "Nekem az a szándékom, hogy erősítsük a bizalmat egy sor olyan dologban, ahol kormány és ellenzék egymás nélkül nem tud egyről kettőre jutni" - mondta.

Gyurcsány Ferenc ilyen bizalomerősítő lépésként említette azt is, hogy a találkozóra érkező politikusoknak nem kell majd "váratlan eseményre" számítaniuk, így például a program kezdetén a televíziók is csak vágóképeket készíthetnek.