Tűz ütött ki egy debreceni kórházban

2004.12.01. 10:36

Kedd éjszaka tűz ütött ki a debreceni Kenézy Gyula Kórház egyik kórtermében. A lángokat tíz perc alatt eloltották, így senki sem sérült meg. A tüzet egy koponyasérült beteg okozta, aki zavarában meggyújtotta az ágyneműjét.

Senki sem sérült meg abban a tűzben, amely keddről szerdára virradó éjszaka keletkezett a debreceni Kenézy Gyula Kórház baleseti sebészetének egyik kórtermében - közölte szerdán délelőtt a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

"A kórtermet az ápolószemélyzet a tűzoltók megérkezéséig kiürítette, s a tüzet tíz perc alatt eloltották a helyszínre érkező tűzoltók" - tette hozzá Varga Lajos főhadnagy. Elmondása szerint a tűz keletkezésének okát szakértők vizsgálják.

G. Kiss Gyula, a kórház főigazgatója az eset kapcsán elmondta: egy koponyasérült beteg - annak ellenére, hogy ki volt kötve - zavarában meggyújtotta az ágyneműjét, s bár tettét azonnal észrevették, a szivacs és a műanyagok lángot fogtak. "Az ápolószemélyzet a kórtermet, ahol ketten tartózkodtak, kiürítette, s más kórtermekből a füst miatt további tíz beteget helyezett  biztonságba" - tette hozzá.

G. Kiss Gyula tájékoztatása szerint a folyosókat kiszellőztették, s a tűz jelenleg nem akadályozza a traumatológiai osztályon a betegellátást. Elmondta azt is, hogy az ötfős kórterem, ahol a tűz keletkezett, két hétre kiesik a betegellátásból. "A kármentesítés után azonnal megkezdődik a festés és a helyreállítás, hogy mielőbb a betegellátás szolgálatába állhasson a kórterem" - mondta a kórház főigazgatója.