Összeomolhat a vád a móri rablás ügyében

2004.12.01. 8:48

Szerdán az ügyész perbeszédével folytatódik a móri rablás vádlottjainak tárgyalása. A védők szerint összeomolhat a vád - írja a Népszabadság.

Az ügyész perbeszédével folytatódik a móri bankrablás vádlottjainak tárgyalása szerdán, a Fővárosi Bíróságon. A 2002. május 9-én, brutális kegyetlenséggel elkövetett nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás elkövetésével a rendőrség Hajdú Lászlót és Kaiser Edét gyanúsítja. A védők szerint azonban a K. Attila harmadrendű vádlott és szemtanúk beszámolóin alapuló vád összeomolhat - írja a Népszabadság.

A lap által megkérdezett ügyvédek szerint több szabálytalanság is történt a gyanúsítottak tanúk általi felismertetésekor, és a tanúk sem voltak olyan biztosak abban, hogy Kaisert látták a bankfiók ajtajában, mint ahogy az a jegyzőkönyvekben olvasható. Kaisernek alibije is van, barátnője állítja, hogy a rablás idején nála volt a férfi, akinek ráadásul a telefonja is a fővárosban volt, amelyről biztosítási ügyintézőjét hívta ebben az időben.

Dezső Antal, Kaiser védője szerint a harmadrendű vádlott, Kaiserék sofőrje, K. Attila vallomásában nem a tényeket, hanem saját feltételezéseit mondta el. Így nem igaz, hogy Kaisernek nem volt pénze a rablás előtt, mivel számtalanszor járt Ausztriában, ahol ugyancsak kirabolt egy pénzszállítót.

Hajdú bűnössége ellen szól, hogy a rablás idején ő is telefonált - Budapestről. A férfi több hívást is lebonyolított, és nem csak mobilról, ahnem vezetékes számról is telefonált egy férfinak akivel lakásvásárlás ügyében beszélt - írja a Népszabadság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK