Megszűnik a Nőház

2004.12.01. 7:07

Feloszlatta magát a Budapesti Nőház működtetésére létrehozott egyesület - írja a Népszabadság. A lap a fő ok, hogy az intézmény túl drága, havi fenntartási költsége eléri a másfélmillió forintot.

Az intézmény tavaly decemberben jött létre civil szervezetek kezdeményezésére, és Lévai Katalin volt esélyegyenlőségi miniszter segítségével. A Nőház a Városligeti fasor egyik villájának alagsorában kapott helyet, amelyet induláskor havi 1,1 millió forintért béreltek, de ez mostanra másfélmillióra emelkedett - írja a Népszabadság.

Ugyan korábban az esélyegyenlőségi kormányhivatal vállalta, hogy támogatja az intézményt, ám a hivatal beolvadt az új minisztériumba, miután Lévaiból EP-képviselő lett. A számlák szeptember végéig rendezve voltak a kormányhivatalnak köszönhetően, ám mostanra elfogyott a pénz, és a támogatási szándék - mondta a Népszabadságnak Juhász Géza a Habeas Corpus Munkacsoport vezetője.

A Nőházat a nők segítésére hozták létre, ahol az ott helyet kapó civil szervezetek tanácsot nyújthatnak a diszkriminációtól, válsághelyzettől, bántalmazástól szenvedőknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK