Októberben lesz új külügyminiszter

2004.08.12. 12:42

Csak október második felében jelenti be Medgyessy Péter miniszterelnök, hogy ki lesz az új külügyminiszter - mondta Kovács László, a külügyi tárca november 1-jétől távozó vezetője csütörtökön.  A tárca élére többen is esélyesek.

"Az augusztus végi kormányátalakítás nem fogja érinteni a külügyi tárca irányítását" - jelentette ki Kovács László jelenlegi külügyminiszter, aki az új Európai Bizottság tagjaként fog dolgozni a következő öt évben. Hozzátette: a folyamatos és zökkenőmentes külügyi munka érdekében sem lenne szerencsés, ha már augusztusban ismertté válna az új külügyminiszter neve, hiszen ő új munkája kezdetéig ellátja a magyar diplomácia irányítását.

 

"Medgyessy Péter természetesen kikérte a véleményemet arról, kit tartok a legalkalmasabbnak a külügyminiszteri posztra. A többi szóba került jelöltről is elmondtam, mit gondolok" - közölte Kovács László, aki nevekről nem kívánt beszélni.

Sajtóinformációk szerint Akóts Klára, a kormányfő kül- és biztonságpolitikai főtanácsadója, Balázs Péter regionális ügyekkel foglalkozó EU-biztos, Balogh András, a miniszterelnök nemzetközi stratégiai tanácsadója, Bársony András, a külügyi tárca politikai államtitkára, valamint Simonyi András washingtoni nagykövet is esélyes a posztra.

KAPCSOLÓDÓ CIKK