Méhcsípés miatt borult árokba egy teherautó

2004.08.12. 14:03

Felborult egy kamion Körmend mellett csütörtökön, mikor a járművök szállított méhkaptárból kiszabadult állatok megcsípték a sofőrt. A járművezetőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A méhek rátámadtak a baleset helyszínére érkező tűzoltókra is. Végül egy méhész fogta be őket.

Forrás: Czimbal Gyula/MTI

Kaptárból kiszabadult méhek okoztak közlekedési balesetet csütörtökön Körmend külterületén - közölte Lendvai Gábor, a megyei katasztrófavédelem ügyeletese. "Egy személygépkocsi fának ütközött, vezetője a balesetben súlyosan megsérült, a mentők kórházba szállították" - mondta. A baleset valószínűleg azért következett be, mert a személygépkocsiban egy méhkaptárt szállítottak, amelyből kiszabadult néhány méh.

"Szemtanúk elmondása szerint a jármű sofőrjét megcsíphették a méhek, mert az autó hirtelen kacsázni kezdett az úton, majd az út menti árokban egy fának ütközött" - tette hozzá Lendvai. Elmondta azt is, hogy a műszaki mentésre kiérkező tűzoltókra is rátámadtak a méhek, egyik kollégájuk szintén méhcsípést szenvedett, őt azonban a mentők a helyszínen ellátták, kalcium tablettát kapott. Végül egy méhész segítségével sikerül a méheket szakszerűen befogni, és az állatok elszállítani. A személygépkocsiban az ügyeletes szerint 150 ezer forint kár keletkezett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK