Későn jöhet Schönthal nemzetközi elfogatóparancsa

2004.08.12. 8:00

Napokon belül kiadhatják a nemzetközi elfogatóparancsot a brókerügyben pénzmosással gyanúsított Schönthal Henrik ellen - írja a Népszabadság. A parancs kiadása azonban másfél hónapot csúszott, és a lap szerint már hiába is keresnék a férfit amerikai lakásán.

Hónapokig húzódott Schöntal Henrik nemzetközi elfogatóparancsának kiadása, de ha nem kell hiánypótlást kérni, akkor napokon belül rákerülhet az iratra az igazságügyi miniszter aláírása - írja a Népszabadság. Schönthalt, akinek a cégein keresztül mosták tisztára a rendőrség szerint a brókerbotrányban elsikkasztott milliárdok jelentős részét, pénzmosással gyanúsítaná meg a rendőrség, amely már június elején kezdeményezte a nemzetközi elfogatóparancs kiadását.

Az Egyesült Államokban élő férfi azonban a lap szerint nem várta meg az elfogatási parancs elkészültét, és régóta olyan országba távozott, amellyel Magyarországnak nincsen kiadatási egyezménye.

A rendőrség eközben cáfolta, hogy Szász Károly volt PSZÁF-elnök, a brókerbotrány előzményének tekintett megverésével kapcsolatban kiderítették ki volt a másik támadó. A lap szerint a nyomozók most igyekeznek kideríteni, ki volt N. Tibor társa, akit a veréssel kapcsoltban hétfőn és kedden is gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök. A rendőrök nem válaszoltak a lap kérdésére , miszerint N. híváslistái alapján azonosították-e már a másik támadót.

KAPCSOLÓDÓ CIKK