Torlódás a határnál a cukorturizmus miatt

2004.07.31. 9:42

Záhonynál a kilépéskor két órát kell várakozni, elsősorban a cukorturizmus okozza a torlódást - közölte Orodán Sándor, a Határőrség szóvivője. Hegyeshalomnál is hasonló sor alakult ki, itt az országba való belépésre kell több mint két órát várakozni a turistáknak.

A román és az ukrán határszakaszon elsősorban a "cukorturizmus" okozza a torlódást. Úgy látszik sokan igyekeznek kihasználni az utolsó napokat, amíg a szigorított ellenőrzés és vámszabályok nélkül tudnak behozni cukrot - mondta a szóvivő. Augusztus elsejével lép hatályba az az intézkedés, amelyet az illegális cukorimport visszaszorítására hozott a kormányzat.

A Hegyeshalomnál belépésre várakozók mintegy 80 százaléka szerb vendégmunkás. A határátkelő teljes kapacitással üzemel, ami azt jelenti, hogy hét személyforgalmi, egy diplomata és két buszsávon érkeznek folyamatosan a határátkelőhöz.

A szóvivő szerint várhatóan a déli órákban érkeznek a szerb vendégmunkások a déli határátkelőkhöz Tompára és Röszkére, ahol a tapasztalatok szerint ugyancsak jelentős várakozás alakul majd ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKK