A váci mentősök szerint gyorsulási versenyen történt a súlyos baleset

2004.07.31. 10:03

Hét súlyos sérültje van annak a balestnek, amely a váci mentősök szerint egy illegális gyorsulási versenyen történt. A rendőrség közölte: szerintük nem gyorsulási verseny volt, pusztán közúti baleset történt. A kórházban fekvő fiatalok állapota súlyos, de nem életveszélyes, a végtagjaik sérültek meg, kettőt közülük már megoperáltak.

A váci Jávorszky Ödön Kórházban fekszik az az öt fiatal, akiket péntek éjjel szállítottak be a mentők, miután sérüléseket szenvedtek. A kórházban fekvő fiatalok állapota súlyos, de nem életveszélyes, a végtagjaik sérültek meg, kettőt közülük már megoperáltak, egy lánynak pedig a gerincsérülését vizsgálják - mondta Seres György, a kórház ügyeletes orvosa szombat délelőtt a távirati irodának.

ORFK: pusztán baráti találkozó volt

Az rendőrség szerint nem illegális gyorsulási verseny volt a baleset helyszínén. A fiatalok baráti találkozót tartottak, amely során pörgették a kocsik kerekeit, az egyik fiatalember elvesztette uralmát az autó felett és az út szélének csapódott - mondta az ORFK sajtóügyeletese.

A mentősök szerint gyakran van ott gyorsulási verseny

A helyi mentősök szerint nem szokványos közúti baleset történt, hanem egy illegális gyorsasági versenyen következett be a baj. Állításuk szerint helyi fiatalok ezen az útszakaszon gyakran rendeznek a hétvégeken éjjel hasonló vetélkedőket, és a versenyt szemlélők közé csapódott be az autó, amely a balesetet előidézte.

A rendőrök szerint nem ittas, hanem tapasztalatlan volt a sofőr

Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense ezt cáfolta. Nem gyorsasági versenyen következett be a szerencsétlenség - mondta. A kevésbé forgalmas Németh László úton éjféltájt egy baráti társaság tartózkodott, az egyik fiú - aki maga is sérülést szenvedett - adta kölcsön ismerősének kipróbálásra a kocsit, és a vezetésben gyakorlatlan fiatal idézte elő a balesetet - mondta a sajtóreferens. A Havaria Press úgy tudja, hogy a balesetet okozó sofőr ittasan ült a volán mögé, de ezt a rendőrség cáfolta.

A rendőrség szerint a nedves úton megcsúszott az autó, így a közelben állók közé rohanva sebesített meg öt fiatalt súlyosan, kettőt pedig könnyebben, illetve négy a helyszínen parkoló autót is megrongált. Az autót vezető 25 éves fiatalember nem sérült meg, ellene közúti baleset okozásáért indít vizsgálatot a váci kapitányság - mondta a szóvivő.