Özönvíz zúdult Hajdú-Biharra

Özönvízszerű eső zúdult hétfőn Hajdú-Bihar megye több településére, ami miatt a tűzoltóknak a késő éjszakai órákig 79 esetben kellett kivonulniuk segítségnyújtásra.

A térségi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese elmondása szerint Debrecenben, Hajdúhadházon és Hajdúnánáson okozta a legtöbb gondot a lezúduló víztömeg, ahol fákat kellett eltávolítaniuk, illetve elöntött pincékből, szuterénokból, aluljárókból kellett a vizet kiszivattyúzni.

"Hajdúnánáson egy három emeletes épület tetőzete beázott, s vélhetően rövidzárlat miatt tűz keletkezett a harmadik emeleti lakás egyik szobájában. A kivonuló tűzoltók a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt" - tette hozzá az ügyeletvezető.

A mentők ügyeletese arról számolt be, hogy Debrecenben, az István úton a hömpölygő vízben elakadt egy mentőautó. "Az alámosott területen besüllyedt kerekű mentőautót a tűzoltók emelték ki, a kocsiban öten tartózkodtak, szerencsére személyi sérülés nem történt" - tette hozzá Csőke Lajos.

Hajdúhadházon számos utcát és mintegy félszáz családi házat öntött el a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű esővíz. Béres László, a település polgármestere első fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el hétfőn este a hajdúvárosban. A védelmi munkálatokat éjszaka is folytatják.