Rálőttek egy miskolci buszra

Valószínűleg rálőttek egy 29-es helyi járatú autóbuszra Miskolcon, az avasi lakótelep közelében. A szerda esti történtekről a rendőrség nem adott tájékoztatót, de a buszt üzemeltető cég képviselője megerősítette az MTI információját.

A Miskolc Városi Közlekedési Rt. névtelenséget kérő munkatársa az esetről az MTI-nek elmondta: a 29-es számú busz szerda este negyed kilenckor az Újgyőri főtér felé tartott, amikor a Klapka és a Hajós út kereszteződésénél csattanó hangot hallottak az utasok, és ugyanabban az időben a jobb hátsó ajtón megrepedt az üveg.

Az utasok jelzésére a sofőr azonnal megállt. Először csak azt gondolták, hogy felverődött egy kő, ám amikor közelebbről megnézték az üveget, amely a repedések ellenére egyben maradt, láthatóvá vált az a lyuk, amin a golyó behatolt. Mint kiderült, a lövedék keresztülrepült az utastéren, és a bal oldali ablaknak csapódott, amelyet ugyancsak megrepesztett, de már áttörni nem tudta.

A közlekedési társaság alkalmazottja úgy tudja: a lövést kis kaliberű fegyverből adták le, a rendőrség pedig rongálás gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.A lövedéket nem találták meg, a busz sérüléseiből próbálják megállapítani a lövedék, illetve a lőfegyver típusát.