Jövő héten veszik vissza a Minnelli-koncert jegyeit

Jövő héten kezdik meg ez elmaradt Minnelli-koncertre váltott jegyek visszavásárlását. A koncertszervező cég csalással gyanúsított vezetőjének ügyvédje, Bárándy György tumultuózus jelenetekre számít, ezért rendőri biztosítást kér a helyszínre. Az ügyvéd szerint a jegyek visszaváltása nyomatékos enyhítő körülménynek számít.

A Minnelli-koncertet szervező cég ügyvezetőjének ügyvédje, Bárándy György közlése szerint jövő héten megkezdődhet az elmaradt koncert jegyeinek visszavásárlása. "Ügyfelem a mai rendőrségi kihallgatáson nyilatkozott arról, hogy biztosan visszafizetik a jegyek árát. Ez várhatóan a jövő héten megkezdődik, az ehhez szükséges pénz nagy része már együtt van" - mondta az MTI-nek Bárándy György, akinek a feltételezése szerint a jegyek visszavásárlásakor tumultuózus jelenetekre lehet számítani. Ezért az ügyvéd arra fogja kérni az illetékes rendőri vezetőket, hogy biztosítsák a helyszínt.

Forrás: MTI
Nem jött el

A kár megfizetése nagyon nyomatékos enyhítő körülmény - jegyezte meg a védő. "A hatóságok belátták: a károsultaknak nem az az érdekük, hogy börtönbe menjen a tettes, hanem az, hogy térítse meg a kárt. Akkor pedig a bíróságok is enyhe büntetést szabnak ki, többnyire felfüggesztettet" - magyarázta Bárándy György. Ettől függetlenül az ügyvéd meg van győződve védence ártatlanságáról, és bízik abban, hogy az eljárás a vádemelésig sem jut el.

Bárándy elmondta: a pénteki gyanúsítotti kihallgatáson tisztázták, mi volt az utolsó időpont, ameddig Liza Minnelli, illetve stábja "hitegette" a koncert szervezőit. "Beigazolódott, hogy ügyfelem a Minnelli-koncertet szervező Movies and Fashion Kft. ügyvezetője az előadás megtartására vonatkozó szerződések birtokában július 7-ig alappal bízhatott abban, hogy a művésznő eljön Budapestre" - jelentette ki az ügyvéd. "Azt követően pedig minden tőle elvárhatót megtett, hogy leállítsa a Liza Minnelli-koncert reklámozását, illetve az arra szóló jegyek eladását. De miután ezzel több iroda is foglalkozott, nem lehetett rögtön letiltani az értékesítést" - tette hozzá.

"Nap mint nap hány olyan hirdetést láthatunk, amely már megtartott, vagy éppen meghiúsult rendezvényt reklámoz. Mégsem indul a szervezők ellen büntetőeljárás" - jegyezte meg Bárándy György. Elmondta, hogy a pénteki gyanúsítotti kihallgatás nyomán a rendőrség döntött arról is: átvizsgálja a koncertszervező cég számítógépeit annak érdekében, hogy megtudja, hány jegyet adtak el július 7-e előtt és hányat utána. Bárándy György megjegyezte: a feljelentők között találtak olyat is, aki július 7-e előtt vette a jegyét. Akkor pedig még a szervező is okkal hihette, hogy nem fog meghiúsulni a koncert.

Az ügyvezetőt a múlt hét végén hallgatták ki csalás gyanújával. A rendőrség akkori tájékoztatása szerint a gyanúsítás alapja, hogy a koncert előtt napokkal az egyik kereskedelmi televízióban a szervezők elmondták: Liza Minnelli nem jön Budapestre, de ezt követően még hét jegyet értékesítettek a művésznő fellépésére. A július 10-ére meghirdetett koncerten Liza Minnelli helyett Bonnie Tyler lépett fel. A csalódott jegytulajdonosok egy része megpróbálta visszaváltani jegyét, de erre nem volt lehetőség, így mintegy 70-en feljelentést tettek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK