Teljes MSZP-átalakulást követelnek ismeretlen párttagok

Az MSZP "nem más, mint egy rugalmatlan, átláthatatlan... alá-fölérendeltségi viszonyokba beágyazódott, működésképtelen... jövőkép nélküli érdekközösség" - írják a Balternatívok. A még ismeretlen személyekből álló szocialista párti csoport az interneten tette közzé programját, mellyel céljuk a párt tejes megújítása az őszi tisztújító kongresszuson - írja a Népszabadság.

Teljes átalakulást és új vezetőséget akarnak az MSZP-ben a párt egyelőre ismeretlen tagjai, akik az interneten tették közzé pártújító programjukat. A magát Balternatívoknak nevező csoport hamarosan személyesen is színre lép - írja a Népszabadság.

A lap szerint az elmúlt napokban több MSZP-s szimpatizáns is kapott levelet, illetve e-mailt "Balternatív" aláírással. A levélhez egy úgynevezett pártújító programot is mellékeltek, Gondolatok a Magyar Szocialista Párt Pártújító Kongresszusához címmel.

"Személyük meg nem nevezésével a programalkotók egyértelmű célja az volt, ne róluk, hanem az általuk készített anyagról folyjon a vita" - olvasható a beköszöntőben. A Népszabadság úgy tudja, olyan fiatal szocialistákról van szó, akik dolgozatuk terjesztését úgy szervezték meg, hogy arra biztatják a címzetteket: küldjék tovább a levelet legalább egy tagtársuknak.

A "Gondolatok" szerzői szerint az őszi tisztújító kongresszusnak egyben pártújító kongresszusnak is lennie kell, amely az új MSZP megteremtésének kezdetét jelentheti majd. Mint írják, a jelenlegi MSZP "nem más, mint egy rugalmatlan, átláthatatlan, múltba visszanyúló alá-fölérendeltségi viszonyokba beágyazódott, működésképtelen, olyan jövőkép nélküli érdekközösség, amelyben egy szűk érdekcsoport évekkel ezelőtt megszerezte az irányítást, és azt azóta is bebetonozva magánál tartja". A mostani pártvezetést alkotó személyek nyilvánvalóan nem tudnak jól együtt dolgozni, nem találták meg a közös hangot, nem alkotnak csapatot - folytatják. A Balternatívok szerint egy minden részében megújuló MSZP élére új csapat kell - írja a Népszabadság.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK