Az ÁPV Rt. vizsgálja a reptéri dolgozók buliját

Hamarosan megkezdődik az ÁPV rt. vizsgálata a repülőtéri dolgozók fényűző májusi dolgozói forumának ügyében. A vizsgálatot jelenleg készítik elő. Az ÁPV Rt. ugyanakkor nem tartja szükségesnek, hogy átfogó vizsgálatot tartsanak, mivel ennek szükségességét nem támasztják alá adatok - írja a Népszabadság.

Jelenleg folyik az Állami Privatizációs és vagyonkezelő Rt. vizsgálatának előkészítése, amelyet a repülőtéri dolgozók tízszázalékos létszámleépítése utáni, májusban tartott fényűző dolgozói fórummal kapcsolatban indítanak. A Budapest Airport Rt. vezérigazgatója, Hárskuti János által kezdeményezett vizsgálat előkészítése során arról döntenek, hogy a vizsgálandó témák közül melyeket tanulmányozza az ÁPV Rt., és melyeket a BA Rt. felügyelőbizottsága. Az ÁPV Rt. azonban nem tartja szükségesnek az ügy részletes feltárását, mivel nincsenek olyan információk, amelyek ezt indokolttá tennék - írja a Népszabadság.

A lap szerint közben a repülőtéri szakszervezetek levélben fordultak az ÁPV rt. vezetőihez, a miniszterelnökhöz és több miniszterhez is, de nem az elbocsátások, hanem a Hárskutit ért sajtótámadások miatt tiltakoztak, sőt szimpatizáns demonstrációt is kilátásba helyeztek az igazgatóért. A Népszabadság úgy tudja, hogy a levelek hatalmas felháborodást okoztak a szakszervezeti tagság körében, sokan a kilépésüket fontolgatják.

A fényűző rendezvényt annak ellenére szervezték meg, hogy néhány hónapja költségtakarékosság és kiszervezések miatt elbocsátották a dolgozók közel 10 százalékát, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető, állami tulajdonú Budapest Airport (BA) Rt.től. A dolgozói fórumot a Hit Gyülekezete kőbányai csarnokában tartották, május végén, a meghívó szerint a vendéglátásról a Gundel étterem gondoskodott, a résztvevőket pedig több zenekar szórakoztatta.

KAPCSOLÓDÓ CIKK