Vesztegetéssel gyanúsítják a fóti jegyzőt

Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök Fót jegyzőjét egy vesztegetési ügyben. A jegyző ugyanis arra adott utasítást, hogy a városban engedély nélkül épített ingatlanok felmérésére a szokásos prémium dupláját fizessék ki a hivatalban. A feladatot elvégzők azonban csak a megszokott pénzt kapták volna meg, a jegyző egy munkatársával akarta zsebre tenni a különbözetet a rendőrség szerint. A beépített ember azonban szólt a rendőröknek a tervről, így tetten érték a pénz átvétele közben a jegyzőt.

Vesztegetéssel gyanúsítják N. Róbert fóti jegyzőt. A férfi ugyanis a városban engedély nélkül épített házak felméréséért járó szokásos prémium összegét a duplájára emelte. A munkát elvégző dolgozók azonban csak a szokásos összeget kapták volna, a plusz pénz egyik felét pedig a jegyző tette volna zsebre - a rendőrség gyanúja szerint. A hivataltól lecsípett összeg másik felét pedig a polgármesteri hivatal egy munkatársa kapta volna, akinek fel kellett vennie a prémiumot. A munkatárs azonban elmesélte a rendőrségen a jegyző tervét.

Ezután a beépített ember felvett 120 ezer forintot a hivatal pénztárában, majd átadta a pénzt a jegyzőnek. A rendőrök azonban lesben álltak, és saját irodájában elfogták a jegyzőt, a pénzt pedig lefoglalták. A jegyző kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését tagadta. Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) vizsgálati osztálya vizsgálódik - tudta meg az [origo] Csapi Balázstól, a PMRFK vizsgálati osztályának vezetőhelyettesétől.