Rendőrt gázolt egy ittas motoros

Ittas motorkerékpáros gázolt el egy intézkedő rendőrjárőrt Agárd belterületén hétfőn. A motorost elfogták, a férfivel szemben büntetőeljárás indul a Fejér Megyei Főügyészség Nyomozó Hivatalánál.

A gárdonyi rendőrkapitányság egyik járőre egy szabálytalanul közlekedő motorost próbált megállítani, mivel a sem a jármű vezetője, sem annak utasa nem viselt bukósisakot. A rendőr jelzésére a motoros lassítani kezdett, a rendőrhöz érve azonban gyorsított és elgázolta a járőrt. A motorkerékpáros az ütközést követően elvesztette uralmát a jármű felett, és utasával együtt felborult.

A megsérült rendőr járőrtársának sikerült elfogni a motorost. A húszéves érdi férfi láthatóan ittas volt, ezért a rendőrök vérvételre állították elő. Az ügyeletes orvos enyhén ittasnak minősítette a fiatalembert. Az elgázolt rendőrnek nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek. A motoros és utasa nem sérült meg a baleset következtében.

Az érdi fiatalemberrel szemben ittas járművezetés vétsége, közúti veszélyeztetés, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul büntetőeljárás.