Sikerült az elgázolt iraki kisfiú műtétje

Sikeres csontpótló műtétet hajtottak végre azon az iraki kisfiún, akit a magyar szállítókontingens egyik járműve ütött el májusban az iraki Hilla közelében. A kisfiú kezelésének teljes költségét a Honvédelmi Minisztérium fedezi.

Csontpótló műtétet hajtottak végre a Honvéd Kórházban azon a kisfiún, akit a magyar szállítókontingens egyik járműve ütött el májusban az iraki Hilla közelében - tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium. A 12 éves fiú állapota kielégítő. Rehabilitációját a Magyar Honvédség hévízi Mozgásszervi és Rehabilitációs Intézetében folytatják.
       
A gyerek május 16-án azért szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket, mert kifutott a magyar konvojjal szemben haladó amerikai gépjárművek közül, és a magyar konvoj előfutó-biztosító gépjárműve elütötte. Az amerikai katonai rendőrség vizsgálata megállapította, hogy a magyar jármű a látási viszonyoknak megfelelően haladt, és a sofőrnek esélye sem volt elkerülni a balesetet. A magyar honvédelmi miniszter felajánlotta, hogy a kisfiú kezelését a Honvéd Kórházban végezzék el. A gyerek június 12-én érkezett gyógykezelésre Budapestre. A kezelés teljes költségét a Honvédelmi Minisztérium fedezi.

KAPCSOLÓDÓ CIKK