Kulcsár nem vállalja a szembesítéseket

Kulcsárt Attila nem kíván szembesítéseken találkozni azokkal a személyekkel, akikre nézvést terhelő vallomást tett az ügyészségen - írja a Blikk. A volt bróker kerülné így a találkozást Kerék Csabával, a Britton vezetőjével és Bácskai János dandártábornokkal is.

A K&H Equities húszmilliárdos sikkasztással gyanúsított volt brókere nem vállalja a szembesítéseket azokkal, akikre terhelő vallomást tett - írja a Blikk. A lap szerint Kulcsár Attila kimerítően beszélt mind a közelmúltban őrizetbe vett Kerék Csabáról, a Britton magyarországi cégvezetőjéről, mint Bácskai János dandártábornokról, a maffiaellenes központ felfüggesztett vezetőjéről. A vallomásokat azonban más bizonyítékokkal is alá kellene támasztani, például a szembesítések során. Csakhogy Kulcsár nem kíván találkozni egyikükkel sem.

Eközben a Nemzetbiztonsági Hivatal egyik magát megnevezni nem kívánó munkatársa visszautasította a sajtóban megjelent vádaskodásokat, miszerint szarvashibákat követtek volna el a Kulcsár-ügyben végzett titkos lehallgatás során. A lehallgatott telefonbeszélgetéseket ugyanis úgy tűnik, nem használhatják fel bizonyításra, mivel a lehallgatási engedélyt objektumvédelemre kérték, a beszélgetések szövegét így csak egy ilyen jellegű ügyben lehetne felhasználni.

A Népszabadságnak nyilatkozó munkatárs sajnálatosnak minősítette, hogy "a Legfőbb Ügyészségnek az objektumvédelemre kért telefonlehallgatások során keletkezett jegyzőkönyvek bizonyítékként történő felhasználásával kapcsolatos körlevelét egyesek megpróbálják méltatlan támadásokra felhasználni a nemzetbiztonsági szervek ellen".

KAPCSOLÓDÓ CIKK