Korrupcióellenes cselekvési program készül

Korrupcióellenes cselekvési program meghirdetéséről készített előterjesztést a közpénzügyi államtitkárság - közölte Keller László közpénzügyi államtitkár. Keller László reagált Herényi Károly MDF-es politikus korábbi kijelentéseire is, melyek szerint hivatala eddig minden eredmény nélkül, törvénytelenségek sorozatával végezte munkáját. Keller László azt mondta, hogy ha Herényi Károly nem "korrigálja" állításait, bírósághoz fordul.

A közpénzügyi államtitkárság irányításával elkészült egy előterjesztés a kormány részére a korrupcióellenes cselekvési program meghirdetéséről - közölte Keller László közpénzügyi államtitkár. A korrupcióellenes programhoz készült előterjesztésben többek között a beszerzési kultúra fejlesztésére, a megfelelő közvélemény-kutatások elvégzésére, valamint jogszabályok áttekintésére tesznek javaslatot. Keller László reagált Herényi Károly korábbi kijelentéseire is. Az MDF-es politikus kezdeményezte az államtitkárság működésének parlamenti vizsgálatát, mondván, a hivatal eddig minden eredmény nélkül, törvénytelenségek sorozatával végezte munkáját.

Keller László kijelentette, hogy ha Herényi Károly nem "korrigálja" a közpénzügyi államtitkársággal kapcsolatos "valótlan állításait", bírósághoz fordul. Az államtitkár közölte, hogy nem volt törvénytelen adatgyűjtés a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt vezetője ellen. Keller szerint az M7-es és M30-as autópályák továbbépítésével kapcsolatban egy észrevétel sem érkezett az államtitkársághoz.

Keller László Herényi Károly kijelentéseit rágalmazásnak nevezte, és azokat az MDF-ben folyó kampánynak tulajdonította, hozzátéve, hogy nem az államtitkárság átvilágítására van szükség, hanem az MDF tájékozódására arról, hogy mit tett a jelenlegi kormány a korrupció ellen. Keller hangsúlyozta, hogy ha kell, bármilyen parlamenti bizottság előtt beszámol tevékenységéről. Az államtitkár elmondta, hogy a hivatal korrupcióellenes tanácsadó testületet működtet, folyamatban van a fizetésképtelenségi törvény megalkotása, rendszeresen véleményezik a kormány-előterjesztéseket, és részt vettek az "üvegzsebtörvény" megalkotásában.

KAPCSOLÓDÓ CIKK