Újra tüntetnek az Erzsébet hídon

A hídblokád második évfordulója alkalmából idén is tüntetnek július 4-én a hídon és környékén. A demonstrálók azonban csak a híd egyik járdáján vonulhatnak. A rendőrség nagy erőkkel vonul ki, és azt ígéri, mindent megtesz a rend fenntartása érdekében.

Forrás: [origo]
Tavaly is csak a járdán vonulhattak

Budaházy György, a két évvel ezelőtti hídblokád egyik szervezője idén is demonstrációval akar megemlékezni a 2002-es eseményekre július 4-én. Első körben szonbsn a BRFK nem engedélyezte a demonstráció megtartását, mert a szervezők a Döbrentei térről az Erzsébet hídon át, az úttesten akartak átvonulni a Szabadság térre. Végül megegyezett Budaházy a rendőrséggel abban, hogy csak a híd déli járdáján gyalogolhatnak át az eseményen résztvevők.

A BRFK közleményben kéri a résztvevőket, hogy a bejelentésben foglaltakat betartva tanúsítsanak jogkövető magatartást. Ellenkező esetben a BRFK "a rendelkezésére álló összes törvényes eszközzel és lehetőséggel élve mindent megtesz törvényes kötelezettsége, a közrend, a közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében" - olvasható a rendőrségi közleményben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK