Egy hét múlva járható lesz a Bécsi út

Egy hét múlva járható lesz a Bécsi út - ígéri a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. A cég szerint az út mindkét sávjában egyszerre végzik a helyreállítási munkálatokat, ezért az utat legkésőbb jövő hét hétfőig át tudják adni a forgalomnak. A BKV Rt. szerint az útfelújítás miatt a Bécsi úton közlekedő járatoknál akár negyven perces késésre számíthatnak az utasok. A Bécsi út a múlt héten víz alá került, mert szétcsúszott egy vízcső.

Legkésőbb jövő hétfőn teljes szélességben átadják a Bécsi út múlt héten lezárt
szakaszát - közölte Várnagy Jenő, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. útfenntartási osztályvezetője hétfőn. A Bécsi út külső szakaszán, az 585. számú ház előtt egy 150
milliméter átmérőjű acél vízcső a közeli földmunkák miatt meghibásodott és szétcsúszott múlt kedden. A kiömlő víz mintegy száz négyzetméteres területen alámosta az útburkolatot, megroggyant az úttest, és emiatt teljes szélességében le kellett zárni a Bécsi útnak ezt a részét.

Várnagy elmondta, hogy vasárnap sikerült megállítani a Bécsi út csúszását, hétfőn pedig megkezdték az új útalap készítését. Mintegy 40-50 méter hosszan újra kell építeni a Bécsi út mindkét sávját, és ha nem lesz csapadék, akkor legkésőbb jövő hétfőn megindulhat a forgalom. Miután a két sáv egyszerre készül, átadása is így történik majd. Az osztályvezető közölte, az új út megépítése több tízmillió forintba kerül.

A 18-as autóbusszal közlekedőknek kétszer kell átszállniuk a Bécsi úton zajló munkálatok miatt - mondta el a BKV illetékese. A Szent Lélek térről induló csuklós buszokról a Gábor Dénes főiskolánál kisbuszokra kell átszállniuk, melyekkel a munkaterületig jutnak el az utasok. Itt mintegy száz méter gyaloglás után  szállhatnak fel újra a 18-as buszra, amely a pilisborosjenői téglagyárig viszi az utasokat. Sohár István, a Volánbusz Közlekedési Rt. forgalmi vezérigazgató-helyettese elmondta: több autóbuszjáratukat is érinti a Bécsi úti forgalomelterelés, s emiatt többször előfordul, hogy 30-40 perccel is eltérnek a menetidőtől.

KAPCSOLÓDÓ CIKK