Az MSZP tovább támadja Orbánékat az agrártámogatás miatt

Vágólapra másolva!
Újabb kérdéseket tett fel Török Zsolt MSZP-s képviselő az Orbán Viktor családi érdekeltségébe tartozó cég által felvett vissza nem térítendő állami támogatás miatt. A Fidesz hétfőn elismerte, hogy a Lévai Anikó (Orbán Viktor felesége) résztulajdonában lévő cég valóban kapott szőlőtelepítési célra állami támogatást. A kormánypárti politikus most többek között azt szeretné megtudni, hogy pontosan mekkora támogatást kaptak Orbánék.
Vágólapra másolva!

Török Zsolt MSZP-s képviselő kedden írásbeli kérdést is tett fel az Orbán Viktor családi érdekeltségébe tartozó cég által felvett vissza nem térítendő állami támogatásról. Török azt követően kérdezte a minisztert, hogy hétfői azonnali kérdése kapcsán Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt mondta: "A Lévai Anikó (Orbán Viktor felesége) résztulajdonában lévő cég valóban kapott szőlőtelepítési célra állami támogatást, de arról nem beszéltek a hamis hangú szocialisták, hogy a Lévai Anikó résztulajdonában lévő cég számára juttatott támogatási összeg köszönőviszonyban sincs a Wekler Ferenc cégének adott támogatás összegével."

Mivel Halász nyilatkozatából kiderült, hogy Orbán Viktor felesége valóban kapott vissza nem térítendő állami támogatást, Török újabb kérdéseket tett fel. A kormánypárti politikus azt szeretné megtudni, hogy pontosan mekkora összegű vissza nem térítendő állami támogatást kapott szőlőültetvény telepítésére az Orbán Viktor feleségének résztulajdonában álló Szárhely-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja-Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Emellett azt is kérdezi a minisztertől, hogy mi volt az állami támogatás jogcíme, mikor utalták át a támogatást, illetve hogy mely hivatal hivatott ellenőrizni a támogatás felhasználását.

Korábban több lap is beszámolt róla, hogy egy Lévai Anikó - Orbán Viktor korábbi miniszterelnök felesége - résztulajdonában lévő cég 71,5 millió forint összértékű beruházásából 41,5 millió forintot a központi költségvetés állt. A pénzből összesen 13 hektár szőlőt telepítettek Sárazsadányban. Ugyancsak szőlőtelepítéshez felvett állami támogatás miatt érte sok támadás az SZDSZ-es Wekler Ferencet, aki végül lemondott parlamenti alelnöki tisztségéről.