Képviselőt vagy rendőrt fizethetett le Kulcsár

Vágólapra másolva!
Parlamenti képviselőt vagy pedig egy magas rangú rendőrt fizethetett le Kulcsár Attila. Ezt támasztja alá, hogy a vesztegetéssel is gyanúsított bróker ügyében a nyomozást a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vette át. Azt egyelőre nem árulták el, hogy kit fizetett le Kulcsár.
Vágólapra másolva!

"Az ügyészségi nyomozók vesztegetéssel gyanúsították meg Kulcsár Attilát, a K&H Equities egykori brókerét" - jelentette ki az [origo]-nak a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Dobos Gabriella azonban nyomozati érdekekre hivatkozva nem árult el részleteket, így azt sem kommentálta, hogy a megvesztegetés miatt indult-e eljárás új gyanúsított ellen.

Az ügy érdekessége, hogy a nyomozást a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vonta magához. Ez pedig azt jelenti, hogy a gyanúsított mentelmi joggal rendelkező parlamenti képviselő, politikus vagy magasabb beosztású vezető, például főrendőr.

A Kék fény információi szerint Kulcsár Attila tízmillió forinttal vesztegethetett meg egy hivatalos személyt. A Népszabadság szerint viszont két személyt fizetethetett le a bróker: az egyik személy mentelmi joga miatt, a másik hivatásos szolgálati viszonya miatt tartozik a központi nyomozó hivatal nyomozati jogkörébe. A Magyar Nemzet viszont úgy tudja, hogy a pénzt egy kormánypárti politikus kapta a 2002-es országgyűlési képviselő-választás után. A politikusi szálat erősíti, hogy Zámbó Gyula, a milliárdos sikkasztással gyanúsított bróker védője az [origo] figyelmét felhívta arra, hogy a nyomozó hivatal hatáskörébe parlamenti képviselők is beletartoznak.

Lapinformációk szerint a nyomozóknak Kulcsár önmagára nézve terhelő nyilatkozatán kívül más bizonyíték is rendelkezésükre áll.