Visszavette az MSZP vesztegetéssel vádolt vezetőit

Vágólapra másolva!
Az MSZP országos etikai bizottsága felmentette a vádak alól azt a három Vas megyei szocialista politikust, akiket korábban a párt megyei etikai bizottsága fegyelmi vétség miatt kizárt - jelentett be a párt megyei elnöke, aki maga is érintett volt az ügyben. A három politikust azzal a váddal zárták ki, hogy pénzért toboroztak a romákat az MSZP-be.
Vágólapra másolva!

Az MSZP Vas megyei etikai bizottsága tavaly év végén indított vizsgálatot arról, hogy néhány aktivista több száz romának ígért pénzt a párttagságot jelentő belépési nyilatkozat aláírása fejében. A testület megalapozottnak találta a vádakat, és februárban kizárta a pártból a Vas megyei szervezet akkori alelnökét, jelenlegi elnökét, Tóth Csabát, valamint a kőszegi és a csepregi szervezet vezetőjét, Táncsics Pétert és Szabó Bálintot. Az érintettek fellebbeztek a határozat ellen.

Az MSZP országos etikai és egyeztető bizottsága hatályon kívül helyezte a megyei testület határozatát. Megállapította azt is, hogy a Vas megyei etikai bizottság tevékenysége 2003. november 5. után semmis és érvénytelen. A három érintett politikus közleményt adott ki, melyben hangsúlyozzák: nem kívánnak a visszavágás fegyverével élni, még decemberben tisztázó megbeszélésre hívják mindazokat, akik "idegenkedtek, illetve koncepciókat gyártva gátolták a Vas megyei baloldal újraszervezését".

Az országos etikai bizottság döntése után Hiller István pártelnökre hivatkozva a "támogass vagy hallgass" elvét kívánja érvényesíteni a megyei pártszervezet. Ezután a Vas megyei szocialisták teljes legitimitással folytatják a Vas megyei baloldali közösségek létrehozását - áll a közleményben.