Vitára hívja az MSZP a Fideszt

Vágólapra másolva!
Az MSZP a december 5-ei népszavazás ügyében nyilvános vitára hívja ki a Fidesz szakpolitikusait. A szocialista párt négy kérdést vitatna meg.
Vágólapra másolva!

Az MSZP pártigazgatója, Oláh Lajos levelében - melyben nyilvános vitára hívta a Fidesz szakpolitikusait - négy témakört jelölt meg. A legnagyobb kormánypárt megvitatná a magyar állampolgárság megadásának következményeit a nyugdíjrendszerre, az egészségügyi, szociális rendszerre, valamint a munkahelyekre és a jövedelmekre vonatkozóan. Az MSZP azt is megvitatná, hogy milyen következményekkel járna az egészségügyi ellátásra és a társadalombiztosításra, ha megtiltanák a magántőke bevonását az egészségügyben - áll a közleményben.

"Lejárt a mellébeszélés, a hamis illúziók keltésének és a hazugságok tényként való bejelentésének ideje" - írta a pártigazgató. Az MSZP hétfő 11 óráig várja a Fidesz válaszát.

A Fidesz szakpolitikusai készen állnak a vitára. A népszavazásra feltett kérdések azonban nem pártpolitikai kérdések, ezért a Fidesz azt javasolja, hogy vegyenek részt a leginkább érintettek képviselői a vitában - mondta Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője. A kórházprivatizáció leállításával kapcsolatban a Magyar Orvosi Kamarát, illetve az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezetét, a határon túli magyarok kettős állampolgárságával összefüggésben pedig a határon túli magyar szervezeteket említette meg. A Fidesz reméli, hogy az MSZP szakpolitikusai velük is le mernek ülni egy asztalhoz, és a szemükbe mernek nézni - tette hozzá Révész Máriusz.