Vágólapra másolva!
A helyi választási bizottság úgy döntött, hogy Nagy Andor fideszes képviselőjelölt indulhat a vasárnapi időközi választáson Szécsényben. Az MSZP határidőn túl adta be panaszát arról, hogy Nagy csalt, amikor adományokat osztott a két forduló között. Az MSZP soproni jelöltje visszalépett, amikor kiderült, hogy utalványokat osztva kampányolt.
Vágólapra másolva!

A szécsényi választási bizottság visszautasította az MSZP panaszát Nagy Andorral, a Fidesz jelöltjével kapcsolatban. A bizottság tartalmi szempontból nem vizsgálta a szocialista kifogások többségét, ugyanis azokat a törvényben előírt határidő után adták be.

Az MSZP szerint Nagy Andor csalást követett el, amikor aktivistái ajándékokat osztottak a két választási forduló között: egy DVD lejátszót adtak egy óvodának, számítógépet egy iskolának, kenyeret és sört a lakosságnak.

Az MSZP soproni jelöltje, Kránitz László visszalépett, amikor a Fidesz a soproni választási bizottsághoz fordult hasonló kifogással: Kránitz 500 forint értékű utalványokat osztott egy nyugdíjas klubban. Az MSZP szerint Nagynak is vissza kellene lépnie.

Sopronban és Szécsényben vasárnap tartják az időközi országgyűlési választás második fordulóját. Mindkét helyen azért kellett kiírni a szavazást, mert a terület képviselője euróapai parlamenti képviselő lett. Mindkét mandátum eredetileg a Fideszé volt. Az első fordulóban Szécsényben és Sopronban is alacsony volt a részvétel ahhoz, hogy érvényes legyen a szavazás.