Törvénysértő a prostitúció kezelése

Vágólapra másolva!
Alkotmánysértő, hogy a tiltott helyen ajánlkozó prostituáltakat bíróság elé állítják, ügyfeleiket viszont csak figyelmeztetik, ugyanis mindketten szabálysértést követnek el. A Legfőbb Ügyészség szerint az önkormányzatok is megsértik a prostitúcióról szóló törvényeket. A Népszabadságban megjelent tanulmány megállapítja: a prostitúció kezelése visszatért az ötvenes évek gyakorlatához.
Vágólapra másolva!

Alkotmánysértő a rendőrség gyakorlata, miszerint a tiltott helyen ajánlkozó prostituáltak kuncsaftjait - tanúskodás fejében - csak figyelmeztetik, míg a prostituáltakat bíróság elé állítják. A törvény szerint a védett övezetben ugyanis a felajánlkozás és annak elfogadása egyaránt szabálysértésnek minősül. Így a lányok és kuncsaftjaik is ugyanazt - a pénzbírsággal vagy elzárással - sújtható jogsértést követik el. Súlyosan alkotmánysértő, hogy a hatóság csak az egyik szabálysértővel szemben jár el, míg a másik vallomását bizonyítékként használja fel az előbbivel szemben - írja a Népszabadság.

Hogyan tájékozódik ország - világ híreiről? http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

A rendőrök emellett az ország számos területén tiltott kéjelgés helyett más jogsértésekért szabnak ki bírságot a prostituáltakra, így próbálják meg elérni, hogy hagyják el a körzetüket. A tiltott kéjelgés elbírálása a bíróság jogkörébe tartozik, és a bizonyítása sem olyan egyszerű, mint a felsorolt, rendőrségi jogkörbe tartozó jogsértéseké.

Az önkormányzatok is törvényt sértenek, annak ellenére nem jelölnek ki türelmi zónát a számukra, hogy azt a törvény "a prostitúció tömeges jelenléte esetén" előírja. Büntetéssel azonban csak az egyik törvénysértő félnek, a prostituáltaknak kell számolniuk - állapítja meg a Legfőbb Ügyészség felmérése.

Az ügyészség értékelése szerint Magyarország a prostitúció kezelése terén visszatért az 50-es évek gyakorlatához, amikor ellenőrizték, megfigyelték és üldözték a prostituáltakat, majd elzárással büntették őket - írja a Népszabadság.