Ételmérgezés az egri rendőrségi menzán

Vágólapra másolva!
Több mint ötvenen szenvednek ételmérgezésben azok közül, akik pénteken a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság menzáján ebédeltek. Az ÁNTSZ szerint a tünetek szalmonellafertőzésre utalnak. A vizsgálat idejére a rendőrségi menza működését felfüggesztették.
Vágólapra másolva!

Hétfő délig 55-en jelentkeztek ételmérgezéses tünetekkel az egri háziorvosoknál azok közül, akik pénteken a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság menzáján ebédeltek - közölte az egri ÁNTSZ járványügyi tisztiorvosa. Huszti Györgyi elmondta: kiszáradás veszélye miatt egy 10 éves kisfiút és egy 30 éves férfit kórházba kellett szállítani.

Az orvosi ügyelet szombaton este tájékozatta az ÁNTSZ-t a sorozatos megbetegedésekről és vasárnap reggel meg is tartották a menzán a helyszíni vizsgálatot. A tisztiorvos szerint a betegek mindannyian máglyarakást fogyasztottak. Huszti elmondta: a konyhán élelmiszerhigiéniai szabálytalanságot nem találtak, a betegeknél jelentkező tünetek, a 39 fokos láz és a folyamatos hasmenés szalmonellafertőzésre utal.

A fertőzés lappangási ideje 3-5 nap, így lehetségesek újabb megbetegedések is - mondta a tisztiorvos. A vizsgálat idejére az étterem működését felfüggesztették. A menza mindenki előtt nyitva áll, a betegeknek így csupán az egyharmada rendőr, a többiek civilek.