Egy családi ház udvarán lövöldöztek Mátészalkán

Vágólapra másolva!
Tizenkét embert vett őrizetbe a rendőrség egy szerda esti lövöldözés miatt. A nyomozók szerint az elkövetők berontottak egy családi ház udvarára és tüzet nyitottak a bent tartózkodókra. A lövöldözésben egy ember megsérült.
Vágólapra másolva!

Több ember lövéseket adott le Mátészalkán egy ház lakóira. Egy férfi megsérült, őt kórházba szállították, az üggyel kapcsolatban tizenkét embert őrizetbe vettek - közölte a rendőrség csütörtökön. A nyomozás eddigi adatai szerint a lövöldözők egy családi ház udvarába mentek be és egyelőre még ismeretlen okból tüzet nyitottak a lakásban tartózkodókra szerda este - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség még az éjszaka gépkocsikkal menekülő férfiakat tartóztatott fel, akik kapcsolatba hozhatók a bűncselekménnyel. Emberölés kísérlete és más bűncselekmények megalapozott gyanújával tizenkét embert vettek őrizetbe. Autóikban golyóálló mellényeket, valamint különböző ütő és szúró szerszámokat találtak.

A fegyver, amelyből a lövéseket leadhatták eddig nem kerül elő. A gyanúsítottak tagadják, hogy közük lenne a támadáshoz. A kórházba szállított sérült a férfi nyolc napon belül gyógyuló lőtt sebesülést szenvedett.