Megvertek egy tanárt Szentkirályszabadján

Vágólapra másolva!
Megvertek egy földrajztanárt Szentkirályszabadján, aki eddig tisztázatlan módon fejsérülést okozott az egyik diákjának. A támadókat a sérülést szenvedett lány rokonai voltak, akiket elfogtak.
Vágólapra másolva!

A nyolcadikosok szerdai földrajzórájáról a szaktanár rossz magaviselete miatt kiküldött egy lányt a teremből, majd néhány perc múlva a tanuló után ment, hogy beszéljen vele - mondta a rendőrség szóvivője. Ekkor okozhatott a tanterem kinyíló ajtaja - a feltételezések szerint - fejsérülést a lánynak.

A szóvivő elmondta: a diáklány az eset után hazarohant, s az édesanyjával és két férfi rokonával tért vissza az iskolába. A férfiak az iskola folyosóján félrelökték az igazgatót és a falu éppen ott tartózkodó jegyzőjét, berontottak a tanári szobába és megverték a földrajztanárt. A férfit fejsérülésekkel szállították kórházba. A szóvivő közölte: a rendőrség szakértői véleményt kér a 14 éves lány sérüléséről is. Hozzátette: tisztázni kell azt is, hogy a lány sérelmére történt-e bűncselekmény.

Fábry Szabolcs, a szentkirályszabadjai iskola igazgatója elmondta: az esetről még az incidens előtt értesítette a diáklány édesanyját, és azt üzente, hogy menjen be az iskolába, megbeszélni a történteket. Mint mondta, az édesanya azonban három férfivel rontott be az iskolába, majd a tanári szobába, és amikor rúgni kezdték a földrajztanárt, ő kisietett értesíteni a polgárőröket és a rendőrséget. Megjegyezte: ő azt látta, hogy csak egy férfi üti és rúgja a tanárt.

Az igazgató szerint a bántalmazott tanár nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Hozzátette, hogy az egyik támadó életveszélyesen megfenyegetett egy tanárnőt is. A botrányos esetet követően a tanítást befejezték, a tanulókat hazaküldték, csütörtökre pedig tanítási szünetet rendelt el az igazgató.

A rendőrség az anya és az őrizetbe vett két férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni, csoportosan elkövetett erőszak megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.