Rövidzárlat okozhatta a raktártüzet

Vágólapra másolva!
Egy hulladéknak minősített és selejtezett, lejárt szavatosságú speciális galvánelem-hulladékban fellépő rövidzárlat okozhatta a tüzet a vegyi raktárban, ahol hétfőn este keletkezett tűz. A keletkezett kárt 100 millió forintra becsülik - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A hétfőn este keletkezett tűz oka egy selejtezett, lejárt szavatosságú speciális galvánelem-hulladéktömegben fellépő rövidzárlat lehetett - közölte a raktárat üzemeltető kft. A rövidzárlat miatt a galvánelem-hulladék felmelegedett és ezért robbanás következett be. Az első becslések szerint a telephely építményeiben keletkezett kár százmillió forint. A vizsgálatok előreláthatólag több mint egy hetet vehetnek igénybe.

Az ügyvezető igazgató szerdai közlése szerint az oltás során, valamint azt követően a katasztrófavédelem szakemberei folyamatosan mérték a szennyezőanyagok koncentrációját és terjedését, és - a telephelyen belüli közvetlen környezetet kivéve - a veszélyt jelentő szennyezőanyagok mértéke sehol nem haladta meg az egészségügyi határértéket.

A budapesti vegyi anyag raktárban hétfőn este keletkezett tűz, melyet kedd hajnalra tudtak eloltani a tűzoltók.