Dávid Ibolya: A Fidesz ne avatkozzon az MDF ügyeibe

Vágólapra másolva!
Nyílt levélben szólította fel pénteken az MDF elnöke Orbánt Viktort, hogy a Fidesz ne avatkozzon be az MDF belügyeibe. Dávid Ibolya szerint az MDF-en belüli csatározások valójában arról szólnak a Fidesz megpróbálja bekebelezni az MDF-et.
Vágólapra másolva!

Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke pénteken nyílt levélben szólította fel Orbán Viktort, hogy a volt miniszterelnök és a Fidesz ne avatkozzon be az MDF belügyeibe. "Felszólítom, hogy Ön és pártja hagyjon fel a Magyar Demokrata Fórum belügyeibe való beavatkozással!" - írja Dávid Ibolya.

A Demokrata Fórum elnöke szerint az MDF-frakción belüli csatározások nem az MDF belső nézeteltéréseiről szólnak, hanem arról, hogy a nagyobbik ellenzéki párt megpróbálja bekebelezni az MDF-et. "Arról szól, hogy az Ön bizalmi embere Várhegyi Attila stratégiai tanácsadója a Lakitelek Munkacsoportnak." - fogalmaz Dávid. Az MDF elnöke úgy véli: súlyosan antidemokratikus, hogy a Fidesz a Magyar Demokrata Fórum erőszakos megszüntetésére, valamint a kétpárti áldemokráciára törekszik.

Levelében Dávid Ibolya "kis gömböcinek" nevezi a Fidesz stratégiáját, melynek lényege: "aki nincs bennünk (a szövetségben), az ellenünk van". Dávid Ibolya hozzáteszi: "a bécsi bicska azonban megakadt a kisgömböc szájában, az aztán kihasította. Csak úgy özönlött ki belőle a sok katonaság meg a sok ember. Azután ment mindenki a maga dolgára, a kisgömböcöt pedig otthagyták az árokparton kirepedve."

Az MDF elnöke szerint a Fidesz politikája zavart kelt a jobboldali szavazók körében, akik nem értik, hogy egy magát jobboldalinak valló párt miért folytat egyre inkább baloldali politikát. Dávid Ibolya kifogásolja, hogy a Fidesz szembefordult a magántulajdonnal, valamint közös akciókat vállalt a Munkáspárttal. Dávid hozzéteszi: a Fidesz számtalan esetben bojkottálta a jogállamiságot, a demokratikus intézményeket. Példaként említi, hogy a nagyobbik ellenzéki párt megakadályozta az új alkotmánybírák kinevezését, az Állami Számvevőszék alelnökeinek megválasztását, valamint, hogy nem delegált tagokat az MTV kuratóriumába.