Elégedetlenek a fővárossal a budapestiek

Vágólapra másolva!
Rossz tömegközlekedés, kátyús utak, és rengeteg kutyapiszok - ezeket a problémákat tartják legzavaróbbnak a Budapesten élők. A fővárosiak úgy látják, megtorpant Budapest fejlődése. Demszky Gáborról is rosszabb véleménnyel vannak, mint korábban - derül ki a Népszabadság megbízásából készített közvélemény-kutatásból.
Vágólapra másolva!

A tömegközlekedés, a köztisztaság - ezen belül a kutyapiszok -, valamint az utak állapota - a budapestiek szerint ezeket a problémákat kellene először megoldani a fővárosi önkormányzatnak. A Szonda Ipsos felmérésből kiderül, hogy az olyan mindennapos gondok, mint a parkolás, a közbiztonság vagy a parkosítás a panaszlista alján szerepeltek. Kevéssé tartják sürgetőnek a fővárosiak a lakásfelújítást és otthonhoz jutást, a hajléktalanok helyzetét, a csatornázást - írja a Népszabadság a közvélemény-kutatás alapján.

A megkérdezettek alig harmada tudott válaszolni arra a kérdésre, mit tart a városháza legnagyobb sikerének. A budapestiek 15 százaléka szerint egyáltalán nincs ilyen siker. A válaszadók leggyakrabban - negyven százalékban - a 4-es metrót említették, ezt követte általánosságban az "építkezések, beruházások, fejlesztések, épületek renoválása, útfelújítás" kategória. A tömegközlekedést és a metrófelújítást mint eredményt a válaszok 12 százalékában sorolták fel.

A városlakók körében kialakult lesújtó Budapest-kép hatással van Demszky Gábor főpolgármester megítélésére is. Az SZDSZ-es politikusról a budapestiek több mint ötödének romlott, további kilenc százalékuknak pedig sokkal rosszabb lett a véleménye. Nem akadt olyan válaszadó, aki most többre tartaná Demszkyt, mint korábban. A többség (58 százalék) ugyanakkor nem változtatta meg álláspontját a főpolgármesterről. Egy most vasárnapi választáson Demszkyre a megkérdezettek 36 százaléka szavazna, 48 százalék nem.