Hiller: védekezés helyett támadni fog az MSZP

Vágólapra másolva!
"Magyarországon a baloldal kezdi visszanyerni a hitét, az önbizalmát, azt a képességet, amivel egy politikai erő győzhet" - mondta Hiller István, az MSZP új elnöke egy soproni lakossági fórumon. Szerinte komoly esély nyílt arra, hogy az MSZP 2006-ban újra győzzön.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két hónap belpolitikai eseményeit a politikus úgy értékelte, hogy a kormánykoalíció és ezen belül a szocialista párt a válsághelyzetből "komoly esélyt csinált", hogy a 2006-os választásokon felhatalmazást kapjon a kormányzás meghosszabbítására. A szocialista pártról szólva kijelentette: "egy reagáló, defenzívában lévő, védekező pártból nyitott, aktív, kezdeményező párt lett". Ez a képesség benne volt - tette hozzá.

Egy kérdésre válaszolva a szocialista párt szervezettségéről elmondta: erős párt, de felépítettségében az új korszakra, "az európai uniós Magyar Köztársaság korára" kell átalakítani. A pártelnök úgy vélekedett: nem robbanásszerű létszámnövekedés kell, de szükségesnek tartja, hogy az MSZP taglétszáma növekedjék és a vele szimpatizálók köre lényegesen bővüljön. "Ebben minden generációra építeni és támaszkodni kívánok" - szögezte le.

Az MSZP elnöke a fórum figyelmébe ajánlotta Kránitz Lászlót, aki a november 14-i időközi országgyűlési képviselőválasztáson az MSZP egyéni országgyűlési képviselő-jelöltje Sopronban.