Az MSZP megrótta a viccelődő Zuschlagot

Vágólapra másolva!
Megrovásban részesítette Zuschlag Jánost a Terror Háza előtt tett, a nyilasterror áldozatainak emlékét sértő korábbi kijelentése miatt az MSZP Országos Etikai és Egyeztető bizottsága - mondta Simon Gábor, az bizottság elnöke. Zuschlagnak a viccelődése miatt korábban a képviselői mandátumáról is le kellett mondania.
Vágólapra másolva!
Fotó: MTI
Megrovással megúszta a viccelődést

A bizottság vasárnapi ülésén lefolytatta a fegyelmi eljárást és megállapította, hogy a politikus megsértette a párt alapszabályát és kijelentésével kárt okozott az MSZP-nek - közölte a testület vezetője. Hozzátette: a bizottság Zuschlag János meghallgatása után, többségi szavazással döntött a volt szocialista képviselő megrovása mellett. Zuschlag János lemondott a döntéssel szembeni fellebbezési jogáról.

"A képviselői mandátumról történt lemondás a fegyelmi elbírálás tényét alapvetően megváltoztatta. Abban az esetben, hogyha a képviselői mandátumról nem mondott volna le önként, akkor vélhetően más fegyelmi büntetést alkalmazott volna bizottság" - mutatott rá Simon Gábor, aki hozzáfűzte: a bizottság a mandátumról történő lemondás és a politikus tényleges megbánása miatt tartotta elégségesnek a megrovást. Emlékeztetett rá, hogy testület etikai albizottsága korábban azt javasolta a jelölési joggal bíró kiskunhalasi pártszervezetnek, hogy szólítsa fel a képviselőt, mondjon le a mandátumáról.

Zuschlag néhány héttel ezelőtt a Terror Házánál tartott sajtótájékoztató előtt viccelődőtt a vészkorszak áldozatain. "Nekik már nem volt hideg" mondta politikustársának, majd jóízűen kacagott saját kijelentésén.

Zuschlag képviselői mandátumát a Bács-Kiskun megyei pártelnök, Alföldi Albert kapja.