Vágólapra másolva!
A jövő évi költségvetés tervezete szerint az új székházba már adósságok nélkül költözik a Magyar Televízió. Az új helyen még az eszközöket is bérelni fogja a televízió, a jelentős értéket képező archívumtól pedig meg kell válnia.
Vágólapra másolva!

Utolsó értékét, az archívumát bocsátja áruba a Magyar Televízió. Ez a jövő évi költségvetés tervezetének egyik eldugott részéből derül ki - írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy az évek óta a csőd szélén egyensúlyozó köztévé a sokadik "utolsó lehetőségét" is megkapja a kormánytól: állami segítséggel az év végéig eltüntetik a majdnem tízmilliárdos adósságállományát, és kiszámíthatóbbá teszik a finanszírozását is. A szanálás feltétele - akárcsak korábban mindig - az, hogy a jövőben már nem termelhet veszteséget az MTV.

A köztévé állami cégeknek (Antenna Hungária, ÁPV Rt.) és az adóhatóságnak mintegy ötmilliárd forinttal tartozik. Ezt várhatóan eltörlik. A beszállítókkal szembeni négymilliárdos tartozás rendezésére keresik a megoldást.

Amennyiben az archívumától is megválik a köztévé, jövőre már szinte üres zsebbel költözik az új székházába, miközben sok pénzre lesz szüksége. Óbudán ugyanis egy magánbefektető építi fel a központot, amelyet húsz évre bérel majd az MTV, valamennyi eszközzel együtt. Az épület tervdokumentációjában - az ÁSZ-jelentés szerint - nem szerepel az archívum elhelyezésére alkalmas helyiség.