Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A hétköznapi gondok megoldását várja Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Az átfogó koncepciókat konkrétumokra fordítottuk le a kormányülésen - mondta a Népszabadságnak a hétvégi kormányülés után az egyik résztvevő. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök meghallgatta miniszterei terveit, majd ismételten jelezte: az érdekli, hogy a hétköznapi problémák - parlagfűirtás, sorbaállás az okmányirodában - mikor oldódnak meg.
Vágólapra másolva!

A hétvégi balatonőszödi informális kormányülés után a Népszabadságnak az egyik résztvevő úgy nyilatkozott, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök konkrétumokat vár minisztereitől, nem "háromszáz oldalas szakmapolitikai koncepciókat". Az informális kormányülésen feladatkiosztás zajlott, konkrét döntések néhány hét múlva várhatók, személyi kérdésekről nem esett szó. A kormányülésen a miniszterek tíz percben arról számoltak be, milyen terveik vannak az elkövetkező bő másfél évre.

A kétnapos tanácskozáson a miniszterelnök reformok mellett azt kérte a tárcavezetőktől, hogy legyen rá gondjuk, hogy például ne legyen szükség félnapos várakozásra az okmányirodában, ne három helyre kelljen elmenni egy rendszámátíratás miatt, tűnjön el a parlagfű - tehát a hétköznapi problémák megoldására koncentráljanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről