Toller már nem akar MSZP-elnök lenni

Vágólapra másolva!
Toller László pécsi polgármester bejelentette, hogy sem az MSZP elnöki posztjára, sem más párttisztségre nem jelölteti magát a jövő héten kezdődő szocialista kongresszuson. Elvállalta viszont a kormányfő mellett működő önkormányzati tanácsadó testület vezetését. Toller visszalépésével már csak ketten maradtak versenyben az MSZP elnöki posztjáért: Hiller István kultuszminiszter és Szekeres Imre.
Vágólapra másolva!

"Gyurcsány Ferenc felkérése nagy megtiszteltetés és kihívás számomra. Pécs polgármestere is vagyok, más tisztséget ezek mellett már nem vállalok, nem is vállalhatok. Úgy gondolom, így tisztességes azokkal szemben, akik párton kívül és belül bizalmat szavaztak nekem" - indokolta Toller László pécsi polgármester döntését pénteki sajtótájékoztatóján. Közölte: döntését a miniszterelnökkel folytatott csütörtöki megbeszélését követően hozta meg.

Toller visszalépésével már csak ketten maradtak állva az MSZP elnöki posztjárért folyó versenyben: Hiller István kulturális miniszter és Szekeres Imre. Mindketten a párt alelnöki tisztségét töltik be jelenleg. Korábban már bejelentette visszalépését Lamperth Mónika belügyminiszter, Jánosi György választmányi elnök és Szili Katalin házelnök, az MSZP jelenlegi elnökhelyettese is.

[origo]/MTI